Објављене збирке задатака за завршни испит

Збирке за завршни испит 2012/2013

Збирке за завршни испит 2012/2013

Збирке задатака из српског и математике за завршни испит од јуче су у продаји у свим књижарама у Србији, а објављене су и на сајту Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања www.ceo.edu.rs где их можете преузети у електронској форми. Збирке су одштампане на српском и на седам језика националних мањина. У њима се налази између 306. и 350. задатака са решењима, као и листа образовних стандарда који се испитују задацима на завршном испиту, истакао је јуче министар просвете и науке Жарко Обрадовић.

Збирка задатака из српског кошта 210, а из математике 130. динара. Министар је најавио да ће у фебруару бити објављене и збирке на Брајевом писму за слепе и слабовиде ученике. Обрадовић је подсетио да ће на завршном испиту, који ће осмаци полагати у јуну, бити 25% делимично познатих и 75% непознатих задатака.

– Од 20. задатака на тесту, 5. ће бити делимично измењени у односу на матрицу која је дата у збирци, а 15. ће бити непознато. Ученици ће пробни тест завршног испита радити почетком маја 2013. године – рекао је Обрадовић.

Драган Банићевић, директор Завода за вредновање образовања и васпитања, рекао је да су задаци у збирци засновани на образовним стандардима и да су према сложености захтева распоређени на основни, средњи и напредни ниво.

– На завршном испиту ученици ће имати 10. задатака са основног нивоа и 10. са средњег и напредног. Сви задаци у збирци су „спаковани” од основног до напредног нивоа. Непознати задаци су непознати, а у збиркама су само модели задатака на којима ученици треба да вежбају како би спремно дочекали завршни испит – рекао је Банићевић.

Објављено у Вести

Оставите одговор

Распоред одржавања писмених провера знања

Водич за основце

Занимања има много и сигурно је да су нека од њих баш за тебе. Одабери право занимање!

Завршни испит

Припреми се за завршни испит брзо, лако и занимљиво! :)

Јанкови цитати

Цар на своме престолу нема толико достојанства колико га има један мачвански домаћин у својој кући.

Ј. Веселиновић, Пољско цвеће