Школска слава – Свети Сава

Школска слава Свети Сава прослављена је 27.1.2018. г. у ОШ „Јанко Веселиновић“ у Црној Бари. Дан школске славе ученицима је почео у црнобарској цркви, где су са вероучитељком Александром Сретеновић присуствовали служби.

Приредба у школи почела је у 11 часова. После Светосавске химне, коју је извео хор школе, следило је ломљење славског колача са свештницима Иваном Полићем и Милорадом Мартиновићем. Затим су готово сви ученици млађих разреда рецитовали пригодне песме о светом Сави подсећајући нас не велико и непролазно Савино дело, на то да је био наш први духовник, први поглавар Српске православне цркве, књижевник, градитељ манастира, школа и болница, законодавац и државник.

Чланови драмске и литерарне секције, ученици петог и шестог разреда, приказали су Саву кроз песму, драматизацију народних прича и легенди и у неколико сцена из Нушићевог комада „Растко Немањић“. Публику су чинили садашњи и бивши запослени, ученици и њихове породице.

После програма, уследио је славски ручак за запослене и госте школе. Славска трпеза је била изузетно богата чему су допринели сви запослени својим личним трудом. Домаћински су понашало и помоћно особље, а нарочито директорка школе Снежана Мијатовић.

Текст припремила наставник српског језика Милена Думанчић.

Објављено у Вести

Оставите одговор

Распоред одржавања писмених провера знања

Водич за основце

Занимања има много и сигурно је да су нека од њих баш за тебе. Одабери право занимање!

Завршни испит

Припреми се за завршни испит брзо, лако и занимљиво! :)

Јанкови цитати

Цар на своме престолу нема толико достојанства колико га има један мачвански домаћин у својој кући.

Ј. Веселиновић, Пољско цвеће