Дан школе 13. 5. 2021.

Дана 13. 5. 2021. године обележен је Дан школе која носи име великана наше књижевности Јанка Веселиновића.

Као и претходне године поштујући епидемиолошке мере на својствен начин смо обележили Дан школе. У току седмице су се смењивале активности посвећене Јанку Веселиновићу. Организован је литерални конкурс на тему „Моје селo”, припремили смо  виртуелни мини-концерт наших најмлађих ученика фолклораша, драматизацију одломака најчувенијег романа ” Хајдук Станко” које је дело нашег великана и нови број школског часописа.

***Награду за најбољи рад на литерарном конкурсу ,,Моје село” понео је Данило Мијаиловић, ученик седмог разреда.

*** Ученице од 1. до 4. разреда матичне школе и ИО Совљак су извеле кореографију од три игре „Ерско коло”,  „Дуње ранке” и „Савила се бела лоза винова” уз пратњу на хармоници ученика Вељка Лејића. За организацију и спровођење активности биле су задужене учитељице Виолета Огњеновић и Јелена Лацковић.

***Ученици старијих разреда су снимили аудио-записе драматизујући одломке најпознатијег Јанковог романа. Ученике је припремала наставница српског језика Милена Думанчић.

*** Нови број школског часописа „Вајат” са ученицима је припремила наставница српског језика Катарина Милованчевић. Седми број Вајата можете прочитати од 17. 5. 2021. године.

Културно образовни центар Богатић  сваке  године у мају организује традиционалну културну манифестацију „Дани Јанка Веселиновића“, посвећена стваралаштву овог великог српског књижевника. Манифестација је одржана у Богатићу и Глоговцу. Директорка школе Милена Достанић, учитељи Милутин Товиловић и Јелена Лацковић присуствовали су обележавању дана рођења великана и положили цвеће на Јанков гроб у Глоговцу.

Кликом на линк https://padlet.com/jelenalackovic98/Bookmarks погледајте део атмосфере и програма најзначанијег дана у школи.

 

 

Објављено у Вести и обавештења

Оставите одговор

Водич за основце

Завршни испит

Јанкови цитати

Цар на своме престолу нема толико достојанства колико га има један мачвански домаћин у својој кући.

Ј. Веселиновић, Пољско цвеће