Чувајмо себе и околину

Слике са акције сакупљања отпада – 2012:

zdravi stilovi zivotaУ организацији Ученичког парламента и Тима за здравствено васпитање, у просторијама школе дана 10.05.2013. год, одржано је предавање на тему „Здрави животни стилови”.
Захваљујемо се нашој гошћи предавачу др Милени Мартиновић, специјалисти неуропсихијатрије из Дома здравља у Богатићу. Слике са предавања можете погледати у наставку вести.

Животни стилови

no images were found

Полна заштита

Полна заштита Полна заштита

Дана 13.2.2013. год, специјалиста др Горан Макунчевић је одржао предавање на тему „Хумани односи међу половима. Почетак полног живота. Контрацепција. Ризично понашање и сексуално преносиве болести”. Утисци ученика су позитивни, сматрају да је предавање било веома поучно и корисно. Једина замерка ученика је коришћење неких термина које нису разумели. Све остало је коректно и ученици се захваљују др Горану Макунчевићу на времену које је издвојио.

Слике са предавања можете погледати у нашој галерији слика, на ОВОМ линку.Предавање

Предавање

Заштита од полно преносивих болести

Очистимо Србију

Тања Јуришић – наша мештанка запослена у општини Богатић на пословима заштите животне средине одржала је ученицима петог до осмог разреда предавање на тему „ Отпад и рециклажа“, 29.12.2015. г. Ученици су усвојили знања о отпаду, пореклу отпада, структури и агрегатном стању, такође о последицама отпада на животну средину. Логичан след овог предавања била би практична активност ученика на сакупљању и разврставању отпада и набавка рециклажних контејнера, на примеру одношења старог намештаја. Тиме би се реализовала вишегодишња иницијатива Ученичког парламента за набавку контејнера за школско двориште и аутобуско стајалиште. Како нам је Тања Јуришић истакла, највећи проблем је транспорт сакупљеног отпада.

Наш суграђанин Драган Ковачевић, који се дуг временски период бави пчеларством, одржао је ученицима шестог разреда занимљиво предавање о узгоју пчела, занимљивостима из живота инсеката и значају овог позива.

У сарадњи са Домом здравља-Богатић, у оквиру активности здравствене заштите ученика  одржано је  19. 09.2018.г. предавање за ученике 7. и 8. разреда.  Доктори и медицински радници су ученицима  наше школе одржали презентацију на тему „Здрав живот“. Презентација се састојала из три дела и имала  јасан наслов, циљ и  три стручна предавача.
Први део:  Превенција болести зависности – Снежана Павловић,виша медицинска сестра
Други део:  Значај,мотивација и обука пацијената у одржавању оралне хигијене – Др Тијана Пејовић
Трећи део: Основни принципи здраве исхране-Др Наталија Станојчић
Сваки део је јасно дефинисан, приказани слајдови су деци приближили начин на који треба да се односе према свом здрављу.

Оставите одговор