Дан школе

jv-logoДана 13.05.2013. год, обележен је Дан школе која носи име великана наше књижевности Јанка Веселиновића. У организацији приредбе учествовали су ученици и наставно особље наше образовно-васпитне установе. Приређен је културно-уметнички, као и спортски програм. У уводном делу програма присутнима се обратио директор школе Зоран Рашевић. Између осталог, рекао је: „Деца су  највеће богатство свих присутних без обзира на наше оцене, успех… Навео је да ће идуће године бити јубилеј – 190. година постојања школе у Глоговцу и 135. година школе у Црној Бари. Слике са прославе Дана школе можете погледати у наставку вести.

Дан школе

Дан школе 2017.

Основна школа „Јанко Веселиновић“ обележила је 13.5.2016. Дан школе и 192. године постојања пригодном приредбом у Дому културе у Црној Бари.Након поздравног говора ученице Мине Мијаиловић, ученике, родитеље, колеге и све госте поздравила је директорка школе Снежана Мијатовић. Том проликом је похвалила и наградила ученике и наставнике школе за постигнуте успехе на такмичењима. Награђени су следећи ученици: Теодора Теодоровић, Софија Павић, Лидија Јуришић, Дамјан Миражић, Анђела Миловановић, Слободанка Огњеновић, Теодора Којић, Јана Пантелић, Жељана Данојлић, Никола Јуришић и Филип Огњеновић. Захвалнице су добили и наставници који су их припремали. Наставник физичког васпитања Владан Михајловић, уручио је пехаре екипама ученика за спортске успехе, а награђен је и ученик Марко Савкић који је претходног дана победио у надметању за харамбашу.
У даљем току приредбе смењивале су се мачванске изворне песме и драматизације одломака из Јанковог „Хајдук Станка“. Школска женска изворна група отпевала је песме „Дрино водо“, „Алај ми се огроздила вења“, „Синђирићи звече“ и „Срце моје за бол није знало“ уз музичку пратњу наставника П. Дрезгића. Чланови драмске секције (Петар Теодоровић, Стефан Миражић, Мина Маринковић, Јован Којић, Саша Глигорић, Михајло Љубинковић, Михаило Николић и Душко Сремчевић) извели су призоре Лазареве љубоморе због Станкове љубави према Јелици, сцену хапшења и клеветања невиног јунака, Станков раскид с дотадашњим животом и придруживање хајдуцима кроз харамбашино испитивање Станкових особина и тестирање његове физичке снаге.
Приредба је завршена наступом црнобарског КУД „Јелица“. Млађа и старија група извеле су три кореографије.

Припремила: Милена Думанчић

Дан школе

Ова школска година била је помало необична. Ни налик иједној од претходних година. Успешно смо савладали све препреке и успоставили начин рада који нам је свима и нов и занимљив. Стога смо одлучили да и на необичан начин обележимо постојање наше школе.

Погледајте како наша школа блиста од знања, умећа и креативности.

С поносом Вам представљам радове наших ђака

Од првака до осмака.

Хвала ученицима, родитељима и свим запосленима школе који се труде да се она одржи дуги низ година.

Свима нама срећан Дан школе.

Презентација о школи 2020