Одељења

Слике одељења у школској 2013/2014:

no images were found

Слике одељења у школској 2012/2013:

Ученици средњих школа Слободанка Огњеновић, Анђела Миловановић, Петар Теодоровић и Мина Маринковић били су гости наше школе, и представили своје садашње школе и занимања у њима у оквиру програма професионалне оријентације ученика VIII разреда.

Матурантски плес М

Осмаци – крај осмогодишњег школовања

no images were found

У оквиру обележавања Дана школе дана 12.5.2016. год, одржана је Ликовна колонија. Учесници колоније су ученици наше школе под руководством наставника ликовне културе Стојана Аничића.

Општина Богатић је начинила веома леп гест и наградила најуспешније ученике основних школа и мачванске средње школе једнодневним излетом- пловидба Дунавом и Савом уз разгледање панораме Београда и Земуна. Председник општине Ненад Бесеровац и потпредседник Мирослав Дабић уручили су књиге и новчане награде ученицима носиоцима Вукове дипломе, ученицима генерације и учесницима републичких такмичења, као и њиховим менторима. Награђивање ученика од стране наше општине постаје традиција којом се афирмишу успех, рад, знање ученика као личне и друштвене вредности.

У среду (27.04.) одржан је турнир у женском фудбалу. Учеснице су биле екипе свих старијих разреда наше школе. Учеснице и гледаоце је послужило лепо време, а добродошле су и трибине које је донирала Месна зааједница Црна Бара. Победила је екипа 8 разреда, друге су биле ученице шестог разреда а треће место су заузеле ученице седмог разреда.Турнир је протекао у правом спортском духу и надметању. У организацији турнира учествовао је наставник физичког васпитања Владан Мијаиловић и Ученички парламент наше школе.

У петак 7.марта у нашој школи обележен је Међународни празник посвећен женама – Дан жена. Ученици млађих разреда су заједно са својим учитељима припремили пригодан програм који се састојао од богатог рецитала, песама малог хора и сценског приказа текста “Коктел бајка“. Поред програма, хол школе био је украшен паноима са ликовним радовима наших креативних ученика.
Ученици су на свој начин, приредбом, игром и прелепом атмосфером улепшали дан мамама и бакама, али и свим запошљенима.

Припремила:
Љиљана Миражић

Ревија фризура

Квиз знања

Спортски турнир

На турниру у фудбалу учествовале су екипе дечака из четири школе са територије наше општине (Бадовинци, Клење, Богатић, Дубље) и екипа наше школе.
Пехаре победницима турнира обезбедила је Месна заједница Црна Бара.
У ревијалном делу турнира утакмицу су одиграле екипа ученица ОШ „Лаза Лазаревић“ – Клење против екипе ученица наше школе.

Имитација наставника

На конкурс за избор дечјег харамбаше пријавило се десет ученика, квалификације су обављене у две дисциплине: скок у даљ и бацање и бацање камена са рамена.
У финалном делу, осам ученика се такмичило у четири дисциплине: скок у даљ, бацање камена са рамена (или кугла), борба на брвну, надвлачење клипка.
Број такмичара – осам (финални део).
Победник надметања је ученик Немања Ђокић из ОШ „Лаза Лазаревић“ – Клење. Ученик је освојио сабљу, донатор сабље је Школа за уметничке занате – Шабац.

Предмете који чине поставку сакупили су ученици другог разреда наше школе којима је координирала њихова учитељица Драгица Белић. Успешно је сакупљено више од стотину експоната које су, заинтересованим гостима, тумачили ученици истог разреда наше школе.

Приредба 

profesionalna-orijentacijaУченици 7. и 8. разреда укључени у пројекат „ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА” у оквиру области  Реални сусрети са светом рада обишли су Машинску радионици дипл. инг. машинства Зорана Милосављевић у Глоговцу и Фарму свиња Звонка и Наде  Крајчиновић у Глоговцу.
Машинска радионица Милосављевић Зорана израђује предмете и конструкције од метала, транспортне уређаје, алате, бави се оштрењем ножева, бургија и осталог резног алата. Машински парк садржи глодалице, стругове, брусилице, тестере…
С обзиром да смо у области интензивне пољопривреде, фарма Крајчиновић доказује да оваква производња има довољно шансе али је озбиљан посао у коме треба поштовати научна сазнања. Фарма се бави узгојем крмача, прасади, товљеника у модерно опремљеним објектима саграђеним по свим стандардима.
Изложбу „Јанко Веселиновић – песник равнице“ ученицима наше школе представио је ученик кустос Владимир Симеуновић. Аутор изложбе је Бранислав Станковић – директор Народног музеја у Шапцу. Изложба је постављена у мају 2013. године, поводом 150 година од рођења писца. Ученици су посетили породичну гробницу Веселиновића и заштићени споменик културе – липу у школском дворишту испод које је песник стварао (према народном предању).

Ученички радови

viber_slika_2020-12-18_18-17-12 viber_slika_2020-12-18_18-19-23viber_slika_2020-12-17_13-21-45 viber_slika_2021-01-23_21-48-02 Ви Г Ппн птпти птиц птице