Дечија недеља

ДН

ДН

Обележавање Дечије недеље у старијим разредима ОШ “Ј. Веселиновић”

ПОНЕДЕЉАК, 3.10.2016.
Представљени су литерарни радови ученика са темом Дечје недеље “Нећу да бригам, хоћу да се играм”. Радови су изложени на паноу у ходнику школе, а са ученицима је радила наставница М. Милетић.
Велику пажњу привукла је ревија фризура у којој је учествовало много девојчица и дечака. Фризуре су биле лепе и разнолике и изненадиле су жири вештином којом су направљене пошто су их правила сама деца. Жири су чинили наставници С. Первановић, М. Милетић, Ј. Средић и С. Аничић. Међу девојчицама, најлепше фризуре су имале Лидија Јуришић, Николина Јуришић и Андријана Шокчанић, а међу дечацима Иван Стевановић,  НЕ ЗНАМ.

УТОРАК, 4.10.2016.
У игри земљописа која је одржана у трпезарији школе такмичило се седам екипа. Свако одељење дало је четири представника за своју екипу. Наставници – водитељи Т. Илинчић Остојић, Ј. Средић, З. Рашевић и директорка С. Мијатовић нису имали лак посао јер су екипе често биле изједначене, а публика врло навијачки расположена. Победила је екипа 7/2 која је у финалу била боља од 8/1. У игри су се, такође, истакли петаци.

СРЕДА, 5.10.2016.
У трпезарији школе одржано је представљање драмске секције коју води М. Думанчић. Троје ученика, Андријана Шокчанић, Јована Јуришић и Саша Глигорић, извели су добро познате прве две појаве Стеријине “Покондирене тикве”. Стеријин хумор осавремењен је данашњим помодарством, личним схватањем ученика глумаца и костимима.
У ходнику школе изложени су ликовни радови ученика са темом “Игра”. Са ученицима је сарађивао наставник ликовне културе С. Аничић.

ЧЕТВРТАК, 6.10.2016.
На паноу поред библиотеке приказани су резултати анкете Лексикон игре коју је спровела библиотекарка. Дечији одговори показали су да свако дете  различитим играма, играчкама и дружењем обликује своје детињство у јединствен скуп доживљаја и сећања.
Са највећим нестрпљењем ишчекиван је почетак спортског дана током кога су се екипе ученика такмичиле и фудбалу. Сваку екипу чинило је пет представника разреда, односно генерације. Турнир је организовао и водио наставник физичког васпитања В. Михајловић. У конкуренцији дечака прва три места освојиле су екипе осмог, шестог и седмог разреда. Исти је био однос снага и међу девојчицама.

ПЕТАК, 7.10.2016.
За завршницу Дечје недеље ученици су одабрали дечју журку на којој су им се придружиле и њихове одељењске старешине.

Припремила:
Милена Думанчић

Млађи разреди